Gospody 7a 80-344, Gdańsk-Żabianka Zapraszamy codziennie od 12:00 do 21:00 +48 58 556 23 14

Galeria Szefa Kuchni

Mistrz Souse Vide i kuchni molekularnej

Mariusz Wolski od ponad 20 lat pasjonuje się w sztuce kulinarnej. Pracował w wielu
prestiżowych restauracjach w Trójmieście, m.in. w Villi Sedan, Malinowy Ogród, Restauracja Filharmonia. Swoje doświadczenie kulinarne zawdzięcza miłości do gotowania oraz możliwości uczenia się od najlepszych, tj. Andrea Camastra (gwiazdka michellin), Fernando Del Cerro (gwiazdka michellin), Kristoffer Basznianin (praca w restauracji Noma). Dwukrotny laurat pierwszego miejsca w konkursach gastronomicznych.

W 2014 r. pierwsze miejsce w konkursie „Noc Restauracji”,

w 2015 r. II miejsce w konkursie „Noc restauracji”,

a w 2016 r. pierwsze miejsce w tymże konkursie za autorskie menu serwowanym w Restauracji Żabusia”.

Potrawy mają być soczyste, a smak dania naturalny.

Kuchnia francuska i dobra muzyka to rzeczy które lubię
Specjalizuje się w kuchni polskiej wykorzystując metodę souse vide oraz techniki kuchni
molekularnej. Najważniejsze dla niego jest, aby potrawy były soczyste, a smak dania naturalny.
Gotuje jedynie z najlepszych gatunkowo sezonowych regionalnych produktów. Warzywa i owoce czerpie przede wszystkim z ekologicznej działki swoich rodziców położonej w Kaszubskim Parku Krajobrazowym. Interesuje się kuchnią francuską, japońską, uwielbia jeździć na nartach i słuchaćjazzu.