Gospody 7a 80-344, Gdańsk-Żabianka Zapraszamy codziennie od 12:00 do 21:00 +48 58 556 23 14

Oferta Weselna

Wyprawiamy wesela do 90 gości

OFERTA WESELNA I – cena 160 zł za osobę

OFERTA WESELNA II – cena 180 zł za osobę

Dodatkowo na życzenie Państwa bufet owocowy w cenie 8zł/os-200g.
Możliwość podania przez naszych kucharzy płonącej szynki wieprzowej min. 40 porcji.

Dzieci do lat 3 – bezpłatnie
Dzieci do lat 7 – 50% taniej
Pobieramy opłatę za obsługę w wysokości w zależności od ilości gości – do godz. 04.00/
Maksymalna liczba gości na jednej sali 70 osób, na dwóch salach 90 osób.

Ciasto, napoje i alkohol pozostają w Państwa gestii.
Nie pobieramy “korkowego”
Napoje gorące (kawa i herbata) podawane są bez ograniczeń.

Na życzenie Państwa możemy podać:

Napoje zimne, oraz alkohol w bardzo dobrej cenie

Ciasta i torty zamówione z renomowanych cukierni

Warunkiem rezerwacji jest wpłata zadatku w kwocie 1500zł.
Zadatek jest bezzwrotny w przypadku rezygnacji z imprezy.

Poprawiny w cenie 58 zł/osobę
– obiad dwudaniowy: zupa i drugie danie do wyboru

Oferta Weselna I

Staropolskie przywitanie chlebem i solą

W cenie 160 zł za osobę proponujemy:

Staropolskie przywitanie chlebem i solą. Lampka wina musującego na powitanie Państwa Młodych.

ZUPY DO WYBORU
Rosół z makaronem
Barszcz z krokietem
Krem z brokułów z płatkami migdałów
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Krem z pomidorów z oregano i parmezanem

DRUGIE DANIE – 1,5 SZTUKI MIĘSA NA OSOBĘ
/podawane na półmiskach/
Roladka z kurczaka nadziewana szpinakiem/porem w sosie gorgonzola
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
Kotlet Fregata
Zraz wołowy
Sola w sosie z zielonego pieprzu
DODATKI DO DRUGIEGO DANIA
Ziemniaki z wody
Ziemniaki opiekane
Frytki
Kasza gryczana lub jęczmienna
Ryż
Surówka z marchewki i ananasa
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka i kukurydzy
Jarzynki blanszowane na parze /marchewka baby, kalafior, brokuł
Buraczki zasmażane
PRZEKĄSKI
/prosimy o wybór 5 na osobę lub dla różnorodności 10 po 50%/
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana serem, szynką i szpinakiem
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana śliwką węgierką i boczkiem
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana lekko pikantnymi warzywami
Roladka z piersi kurczaka nadziewana brzoskwinią i brokułem
Roladka z piersi kurczaka nadziewana leśnymi grzybkami i boczkiem
Roladka z piersi kurczaka nadziewana serem feta z czarnymi oliwkami, papryczka piri-piri
Pasztet wieprzowy z borówkową nutą /wyrób własny/
Rolada z boczku z majerankiem
Karkówka nadziewana czosnkiem w ziołach
Indyk w maladze
Indyk z gruszką i żurawiną
Schab nadziewany śliwką lub ogórkiem w galarecie
Befsztyk tatarski z klasycznymi dodatkami
Tatar z łososia
Śledź w oleju
Śledź w śmietanie
Śledź po kaszubska
Rolmopsy
Tatar śledziowy na obłoku z jabłka lub na pumperniklu
Pstrąg w galarecie
Sola pod pierzynką z jarzyn
Dorsz po grecku
Terrina z soli ze szpinakiem i kurkami
Tymbaliki drobiowe
Tymbaliki wieprzowe
Różyczki z łososia i cukinii w miodowym sosie
Ruloniki z szynki garnirowane zielonym groszkiem i szparagiem
Szynka westfalska z melonem
Jajko w sosie tatarskim
Jajko z kawiorem czarnym i czerwonym
DODATKI
Pieczywo jasne i ciemne
Sosy
Marynaty /ogórki, papryczki, pieczarki/
SAŁATKI
/dwie do wyboru/
Sałatka grecka z fetą
Sałatka jarzynowa polska
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z tuńczykiem i kukurydza
Sałatka Caprese z mozarellą, zielonym Pesto i bazylią
PO PÓŁNOCY NA GORĄCO
/jedno danie do wyboru/
Pikantna zupa gulaszowa Bogracz z lanymi kluseczkami
Bulion i pałka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym


Pobierz

Wydrukuj
 

Oferta Weselna II

Lampka wina musującego na powitanie Państwa Młodych.

W cenie 180 zł za osobę proponujemy:

Staropolskie przywitanie chlebem i solą. Lampka wina musującego na powitanie Państwa Młodych.
ZUPY DO WYBORU

Rosół z makaronem
Krem z białych warzyw z prażonymi pestkami słonecznika
Krem z dyni ze słonecznikiem
Krem z brokułów z płatkami migdałów
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Krem z pomidorów z oregano i serkiem mascarpone

DRUGIE DANIE – 1,5 SZTUKI MIĘSA NA OSOBĘ
/podawane na półmiskach/
Rolada z porem lub szpinakiem, w sosie gorgonzola
Polędwica wieprzowa na sosie kurkowym
Kotlet Fregata
Zraz wołowy
Dorsz smażony w sosie cytrynowym
Pstrąg potokowy na sosie koperkowym
Schab w sosie kaparowym
DODATKI DO DRUGIEGO DANIA
Ziemniaki z wody
Ziemniaki opiekane
Frytki
Kasza gryczana lub jęczmienna
Ryż
Surówka z marchewki i ananasa
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka i kukurydzy
Jarzynki blanszowane na parze /marchewka baby, kalafior, brokuł
Buraczki zasmażane
PRZEKĄSKI
/prosimy o wybór 5 na osobę lub dla różnorodności 10 po 50%/
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana serem, szynką i szpinakiem
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana śliwką węgierką i boczkiem
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana lekko pikantnymi warzywami
Roladka z piersi kurczaka nadziewana brzoskwinią i brokułem
Roladka z piersi kurczaka nadziewana leśnymi grzybkami i boczkiem
Roladka z piersi kurczaka nadziewana serem feta z czarnymi oliwkami, papryczka piri-piri
Pasztet wieprzowy z borówkową nutą /wyrób własny/
Rolada z boczku z majerankiem
Karkówka nadziewana czosnkiem w ziołach
Indyk w maladze
Indyk z gruszką i żurawiną
Schab nadziewany śliwką lub ogórkiem w galarecie
Befsztyk tatarski z klasycznymi dodatkami
Tatar z łososia
Śledź w oleju
Śledź w śmietanie
Śledź po kaszubska
Rolmopsy
Tatar śledziowy na obłoku z jabłka lub na pumperniklu
Pstrąg w galarecie
Sola pod pierzynką z jarzyn
Dorsz po grecku
Terrina z soli ze szpinakiem i kurkami
Tymbaliki drobiowe
Tymbaliki wieprzowe
Różyczki z łososia i cukinii w miodowym sosie
Ruloniki z szynki garnirowane zielonym groszkiem i szparagiem
Szynka szwarcwaldzka z melonem
Jajko w sosie tatarskim
Jajko z kawiorem czarnym i czerwonym
DODATKI
Pieczywo jasne i ciemne
Sosy
Marynaty /ogórki, papryczki, pieczarki/
SAŁATKI
/dwie do wyboru/
Sałatka grecka z fetą
Sałatka jarzynowa polska
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z tuńczykiem i kukurydza
Sałatka Caprese z mozarellą, zielonym Pesto i bazylią
DANIA NA GORĄCO PO PÓŁNOCY
/dwa dania do wyboru/
Pikantna zupa gulaszowa Bogracz z lanymi kluseczkami
Pałka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
Staropolski żur na zakwasie z jajkiem i białą kiełbasą
Barszcz czerwony z krokietem /wyrób własny/
Bigos góralski


Pobierz

Wydrukuj