Gospody 7a 80-344, Gdańsk-Żabianka Zapraszamy codziennie od 12:00 do 21:00 +48 58 556 23 14
 

Chrzciny i uroczyste obiady

Propozycje obiadów okolicznościowych:

(zestawy polecane jako menu w pełni serowowane do stołu)

 

Zestaw I – 58 zł/os:

ZUPA:

Rosół z makaronem
lub
Żurek na własnym zakwasie z jajkiem

DANIE GŁÓWNE:

Kotlet devolaile 60%
Wolno gotowana szynka wieprzowa, sos naturalny 60%

DODATKI:

Frytki, ziemniaki gotowane, sałatki, surówki sezonowe

DESER:

Gorący placek z jabłkami, crumble czekoladowe, sos z wiśni i rozmarynu, lody, pianka śmietanowa

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży
Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

 

Zestaw II – 72 zł/os:

PRZYSTAWKA:

Szynka z musem chrzanowym w galaretce, zielony groszek, szparag, grzanka

ZUPA:

Zupa marchewkowa z chilli, crem fraiche
lub
Rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE:

Paillard z kurczaka z pomidorami, bazylia, mozzarella 60%
Polędwiczka wieprzowa w bekonie, sos z grzybów leśnych, tymianek 60%

DODATKI:

Ziemniaki gotowane, ryż jaśminowy, sałatki, surówki sezonowe

DESER:

Czekoladowe brownie, sos z wiśni i rozmarynu, pianka śmietanowa
lub
Gorący placek z jabłkami, crumble czekoladowe, sos z wiśni i rozmarynu, lody, pianka śmietanowa

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży
Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

 

Zestaw III – 75 zł/os:

PRZYSTAWKA:

Strudel z leśnymi grzybami i wędzonym boczkiem, liście sałat, sos z wędzonego sera

ZUPA:

Francuska zupa cebulowa z grzankami maślankowymi
lub
Krem z białych warzyw, prażone migdały

DANIE GŁÓWNE:

Roladka drobiowa souse vide, szynka szwarcwaldzka, szpinak, ser 60%
Szaszłyk z polędwicy wieprzowej 60%

DODATKI:

Grilowane warzywa korzeniowe, sałatki, surówki sezonowe, frytki, ryż jaśminowy

DESER:

Carpaccio ze śliwki, sos cynamonowy, lody śmietankowe, biała czekolada
lub
Gorący placek z jabłkami, crumble czekoladowe, sos z wiśni i rozmarynu, lody, pianka śmietanowa

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży
Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

 

Zestaw IV – 72 zł/os:

ZUPA:

Bulion grzybowy, gnochi ziemiaczane, tymianek
lub
Krem z pomidorów, parmezzan, oregano

DANIE GŁÓWNE:

Roladka drobiowa souse vide, szpinak, por, sos z sera emiligrana 50%
Schab duszony w ziołach, sos naturalny 50%
Filet z pstrąga, sos z kopru i ziół 50%

DODATKI:

Grilowane warzywa korzeniowe, sałatki, surówki sezonowe, frytki, ryż jaśminowy

DESER:

Ciasto marchewkowe, orzechy włoskie, mascarpone
lub
Gorące ciastko czekoladowe, sos z wiśni i rozmarynu, pianka śmietanowa

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży
Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%

 

Zestaw V – 85 zł/os:

PRZYSTAWKA:

Gęś confit, brownie morelowe, sos figowy

ZUPA:

Krem z pieczonych ziemniaków, domowy twaróg, rzodkiewka

DANIE GŁÓWNE:

Confit z udka kaczki 60%
Zraz wołowy w sosie naruralnym 60%

DODATKI:

Ziemniaki gotowane z koprem, kopytka, buraki gotowane w czarnej porzeczce, kapusta czerwona z winogronami, sałatki, surówki sezonowe

DESER:

Ciastko czekoladowe, sos malinowy, pianka śmietanowa, lody herbatnikowe
lub
Herbatniki, kajmak, krem budyniowy, pianka (3 Bit)

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży
Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

 

Zestaw VI – 85 zł/os:01

PRZYSTAWKA:

Pate z kaczych wątróbek z koniakiem, sos z rokitnika, chleb maślankowy

ZUPA:

Krem z dyni, jabłka, creme fraiche
lub
Barszcz czerwony z krokietem

DANIE GŁÓWNE:

Pieczony łosoś marynowany w ziołach 60%
Pierś z kaczki confit 60%

DODATKI:

Kopytka, ziemniaki gotowane, sałatki, surówki sezonowe, kapusta czerwona z winogronami

DESER:

Sernik kokosowy, ciastko czekoladowe, sos z mango
lub
Herbatniki, kajmak, krem budyniowy, pianka (3 Bit)

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży
Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

 

Oferta do wydruku

Pobierz i wydrukuj