Gospody 7a 80-344, Gdańsk-Żabianka Zapraszamy codziennie od 12:00 do 21:00 +48 58 556 23 14

Oferta – Catering

 

Zawsze świeże, zawsze smaczne

Zamów już dziś

Restauracja Żabusia oferuje kompleksową obsługę wszelkiego rodzaju imprez dla firm oraz indywidualnego klienta. Oferta cateringowa obejmuje przygotowanie potraw, aranżację stołu i sali oraz wykwalifikowaną obsługę. Catering przygotowujemy zgodnie z indywidualnymi preferencjami klienta. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz wyposażeniu w profesjonalny sprzęt jesteśmy w stanie obsłużyć imprezy zarówno w lokalu jak i plenerze.

 

Fingerfood:

Duet awokado i pomidorów z pesto, krem z ricotty
Tartinki wegetariańskie i świeżą kolendrą
Tartinka z konfiturą cebulową i zapiekaną gorgonzolą
Tortilla z Indykiem pieczonym, majonez cytrynowy
Tortilla z roastbeefem pieczonym w musztardzie
Mini sałatka z buraków pieczonych i koziego sera
Mini sałatka z kurczaka z chili i parmezanem
Grillowany łosoś w espumie z marakui
Melon w szynce parmeńskiej
Mozzarella z pomidorem i bazylią
Carpaccio z dojrzewającej kaczki z parmezanem, rukolą i borówką na tostach
Crostini z pomidorem, rukolą i gorgonzolą
Roladki z cukinii z tuńczykiem i natką pietruszki
Quiche z boczkiem, pomidorami concassé i porem
Tarta z cebulką confit i pomidorami z ziołami prowansalskimi
Tarta z grzybami leśnymi i wędzonym serem
Tarta ze szpinakiem
Tarta z brokułami i wędzonym łososiem
Tarta z pomidorami, rukolą i mozarellą
Tartinki z krewetkami z sosem pesto
Vol Av vent z kremem z tuńczyka
Muffiny z ratatuille zapiekanym serem
Mini babeczki z musem z rastbeefu i ricotty
Mini babeczki z musem krabowym z krewetkami
Mini babeczki z musem z wędzonej piersi kurczaka z dodatkiem papryczki chilli Gruszka z rukolą owinięta szynką parmeńską
Marynaty

 

Kanapeczki:

pieczywo do wyboru: precel, croissant, pieczywo korzenne, pieczywo pszenne
z szynką wędzoną, świeżymi warzywami i dipem
z włoskim salami, świeżymi warzywami i dipem
z wędzonym łososiem i ziołowym twarożkiem
z serem camembert i winogronami
z cielęcym kotletem drobno mielonym i świeżymi warzywami
z pastą z wędzonej makreli i dorsza, świeżymi warzywami i dipem
z kawiorem, jajkiem, świeżymi warzywami i dipem
z sezonowaną wołowiną, rukolą, pomidorem i ogórkiem
z wędzonym łososiem ogórkiem marynowanym z twarożkiem szczypiorkowym
z pate z drobiowych wątróbek i chutney z czerwonej cebuli

 

Sałatki:

Sałatka z kurczakiem:
grillowany kurczak, sałata rzymska, jarmuż, pomidor, ogórek, prażone nasiona dyni i słonecznika, jogurt estragonowy, grzanka korzenna

Sałatka z pieczoną dynią:
sałata rzymska, pieczona dynia, fasolka szparagowa, pomidor, ogórek, ser pleśniowy, vinaigrette miodowy, prażone orzechy, grzanki

Sałatka z łososiem:
filet z łososia, sałata rzymska, rukola, pomidor, ogórek, orzechowa kruszonka, vinegrette miodowy, grzanka korzenna

Sałata Cezar Klasyczna:
grzanki, sałata rzymska, boczek pieczony, parmezan, sos Cezar

Sałatka z kozim serem:
młode liście szpinaku, pieczony burak, orzechy pini, winegret miodowo-musztardowy

Sałata Waldorf:
jabłko, winogrona, rodzynki, seler naciowy oraz orzechy włoskie z majonezem

Patery z owocami
Patery serów pleśniowych i twardych z winogronami i bakaliami

 

Zupy:

Rosół tradycyjny z makaronem i warzywami
Żurek Staropolski z białą kiełbasą, wędzonką, grzybami i gotowanym jajkiem
Krem z dyni z prażonymi migdałami
Zupa grzybowa z kluskami półfrancuskimi
Francuska zupa rybna
Strogonow
Krem z warzyw korzeniowych
Włoska zupa Minestrone
Krem z pomidorów z bazylią

 

Dania gorące:

Udko z kaczki confit, sos z jagód
Pierś z kurczaka ze skórą i skrzydełkiem, sos z tymianku
Roladki drobiowe nadziewane szpinakiem i szynką szwarcwaldzką, sos prowansalski
Roladki ze schabu nadziewane papryką, sos naturalny
Kurczak w cieście francuskim z migdałami
Wołowina po Burgundzku
Zraz wołowy z ogórkiem, bekonem i cebulką, sos naturalny
Gulasz wieprzowy na czerwonym winie z warzywami
Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej, sos rozmarynowy
Pstrąg pieczony w kruszonce orzechowej
Filet z łososia w sosie prowansalskim
Halibut pieczony w cytrynie i sezamie, sos wasabi i mango
Risotto z boczniaków
Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem, pieczarkami i kolendrą
Spaghetti z wołowiną, sezamem, papryką i parmezanem

 

Dodatki do dań gorących:

Kopytka
Frytki
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Ratatouille warzywne
Ryż jaśminowy
Kasza gryczana ze skwarkami
Krokiet z cieciorki
Kapusta zasmażana
Buraczki na ciepło
Surówka z marchwi i jabłka
Surówka z selera z rodzynkami
Duszona kapusta czerwona z winogronami
Grillowane warzywa korzenne
Szpinak z czosnkiem i cebulką

 

Desery:

Tarteletki ze świeżymi owocami
Muffiny czekoladowe z wiśniami
Sernik cynamonowy
Sernik kokosowy z galaretką z mango
Krem Brulee waniliowy
Brownie z sosem wiśniowo rozmarynowym
Pana Cotta z musem z owoców
Ciasto jogurtowe z owocami
Szarlotka z antonówki

 

Oferta Przerw Kawowych:

Oferta I:
Świeżo parzona kawa
Wybór herbat smakowych
Soki owocowe / woda

Oferta II:
Świeżo parzona kawa
Wybór herbat smakowych
Soki owocowe / woda
Ciasteczka kruche

Oferta III:
Świeżo parzona kawa
Wybór herbat smakowych
Soki owocowe / woda
Ciasta własnego wypieku
Croissanty
Patery z owocami sezonowymi