HISTORIA ŻABUSI

Restauracja Żabusia spogląda na kulinarne dziedzictwo i nadaje mu nowoczesny kształt. Odkrywa na nowo produkty, które zostały zapomniane. Działająca ponad 40 lat restauracja rodzinna którą prowadzi już trzecie pokolenie. Restauracja może się poszczycić gwarancją smaków, dbałością o dobór najlepszych naturalnych zdrowych produktów oraz wysoką starannością potraw. Szef Kuchni Mariusz Wolski wykorzystuje produkty pochodzące od lokalnych dostawców z Kaszub. W restauracji „Żabusia”można skosztować m.in. pieczywa własnego wypieku, grasicy cielęcej, żuru na własnym zakwasie z klopsikami, piersi z kaczki confit z gołąbkami z czerwonej kapusty i jabłkami. Desery to niecodzienne połączenie smaków specjalnością jest czekoladowe parfait z orzechami laskowymi i grejpfrutem.

Restauracja jest przyjazna rodzinom z dziećmi, przygotowany jest kącik zabaw, ogród z placem zabaw, przewijak. Lokal specjalizuje się w organizacji imprez okolicznościowych, wesel, bankietów.