Wigilie firmowe

Propozycja I

Zupa:
Wigilijny barszcz czerwony z grzybowymi uszkami – 250 ml

Danie główne podawane na półmiskach:
Karp smażony na polance z kaszubskich grzybów – 80g/100g
Pieczony pstrąg potokowy – 80 g
Pierogi z kwaszoną kapustą i suszonymi grzybami – 3 szt
Dodatki (300g/os.):
Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Ryż jaśminowy
Staropolskie kluski z makiem
Kapusta zasmażana z grzybami leśnymi
Sos ziołowy z kolendrą

Deser:
Tradycyjny makowiec z bakaliami – 100 g
Kompot z suszonych owoców – 200 ml

68 zł netto / os

dodatkowo płatne napoje wg sprzedaży:
Kawa lub herbata - 6,50 zł
Sok owocowy 200 ml – 3,00 zł

Na Państwa życzenie menu ustalamy indywidualnie. Oferta Wigilijna może zawierać dania mięsne i wegetariańskie.

Do ceny końcowej doliczany jest serwis 10%.
Restauracja Żabusia
Gdańsk, ul. Gospody 7 A
rezerw. tel. 58 556 23 14
poczta@zabusia.pl

POBIERZ PDF / WERSJĘ DO DRUKU


Propozycja II

Zupa:
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami – 250 ml

Dania główne podawane na półmiskach:
Karp smażony na polance z kaszubskich grzybów – 80g/100g
Smażony filet z dorsza na szpinaku – 80 g
Pierogi z kwaszoną kapustą i suszonymi grzybami – 3 szt
Pierogi ruskie, duszone cebulki – 3 szt
Dodatki (300g/os.) 15 zł
Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Ryż jaśminowy z lubczykiem
Staropolskie kluski z makiem
Kapusta zasmażana z grzybami leśnymi
Sos ziołowy z kolendrą

Deser:
Sernik miodowy z białą czekoladą i sosem migdałowym – 100 g
Kompot z suszonych owoców – 200 ml

75 zł netto / os

Dodatkowo płatne napoje wg sprzedaży.

Na Państwa życzenie menu ustalamy indywidualnie. Oferta Wigilijna może zawierać dania mięsne i wegetariańskie.

Do ceny końcowej doliczany jest serwis 10%.
Restauracja Żabusia
Gdańsk, ul. Gospody 7 A
rezerw. tel. 58 556 23 14
poczta@zabusia.pl

POBIERZ PDF / WERSJĘ DO DRUKU


Propozycja III

Przekąska zimna: serwowana
Grawlax z łososia z sałatką z rukoli i ziół, pieczywo korzenne – 60/80 g
lub
Tatar ze śledzia z pieczonymi burakami i korniszonem, sos z gorczycy, pieczywo korzenne – 80g

Zupa:
Tradycyjny barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym z kapustą i grzybami – 250 ml

Danie główne podawane na półmiskach:
Filet z łososia zapiekany grzybami i kwaśną śmietaną – 80/100g
Pstrąg potokowy zapiekany w cieście chlebowo – serowym  – 80/100g
Pierogi z kwaszoną kapustą i suszonymi grzybami – 3 szt
Pierogi ruskie , duszone cebulki – 3 szt

Dodatki (300g/os.)
Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Ryż jaśminowy z lubczykiem
Staropolskie kluski z makiem
Kapusta zasmażana z grzybami leśnymi
Sos ziołowy z kolendrą
Gotowane warzywa korzenne karmelizowane miodem

Deser:
Piernik z polewą czekoladową – 60g
Sernik waniliowy z sosem z wiśni – 60g
Kompot z suszonych owoców – 200 ml

Przekąski zimne podane na półmiskach:
Półmisek ryb bałtyckich w galarecie z limonką
Śledź w oliwie z pomidorami, wędzona śliwka
Śledź po Kaszubsku w pomidorach z rodzynkami
Łosoś wędzony z cukinią, ziołowy twarożek
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Rolada z karpia z bakaliami
Ryba po grecku – 50g/80g
Pieczywo korzenne
Masło

120 zł netto / os

Dodatkowo płatne napoje wg sprzedaży.

Na Państwa życzenie menu ustalamy indywidualnie. Oferta Wigilijna może zawierać dania mięsne i wegetariańskie.

Do ceny końcowej doliczany jest serwis 10%.
Oferta ta obejmuje własny alkohol, organizator nie pobiera korkowego

POBIERZ PDF / WERSJĘ DO DRUKU


Propozycja IV

Przekąska zimna:
Tatar z wędzonego łososia, sos z cytrusów z ziołami, słony piernik – 60/80g

Zupa:
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami – 250 ml

Dania gorące podawane na półmiskach:
Filet z łososia na szpinaku – 80/100g
Roladki z sandacza z musem koperkowym – 80/100g
Smażony filet z karpia, polanka z leśnych grzybów – 80/100 g
Pierogi z kwaszoną kapustą i suszonymi grzybami – 3 szt
Pierogi ruskie, duszone cebulki – 3 szt

Dodatki (350g/os)
Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Ryż jaśminowy z lubczykiem
Staropolskie kluski z makiem
Kapusta zasmażana z grzybami leśnymi
Sos ziołowy z kolendrą
Gotowane warzywa korzenne karmelizowane miodem

Deser:
Piernik Kętrzyński – 60 g
Tradycyjny makowiec z bakaliami – 60g
Kompot z suszonych owoców – 200 ml

Przekąski zimne podane na półmiskach:
Półmisek ryb bałtyckich w galarecie z limonką – 30g
Śledź smażony w zalewie octowo gruszkowo – morelowej z cebulą – 50g
Śledź po Kaszubsku z pomidorami i rodzynkami – 50g
Tradycyjna sałatka jarzynowa – 50g
Ryba po grecku – 50g/80g
Rolada z karpia z bakaliami – 30g
Pieczywo korzenne
Masło

140 zł netto / os
Dodatkowo płatne napoje wg sprzedaży.

Na Państwa życzenie menu ustalamy indywidualnie. Oferta Wigilijna może zawierać dania mięsne i wegetariańskie.

Do ceny końcowej doliczany jest serwis 10%.
Oferta ta obejmuje własny alkohol, organizator nie pobiera korkowego

POBIERZ PDF / WERSJĘ DO DRUKU