Chrzciny i uroczyste obiady

Propozycje obiadów okolicznościowych:

(zestawy polecane jako menu w pełni serowowane do stołu)

Zestaw I - 58 zł/os:

ZUPA:

Rosół z makaronem

lub

Żurek na własnym zakwasie z jajkiem

DANIE GŁÓWNE:

Kotlet devolaile 60%

Wolno gotowana szynka wieprzowa, sos naturalny 60%

DODATKI:

Frytki, ziemniaki gotowane, sałatki, surówki sezonowe

DESER:

Gorący placek z jabłkami, crumble czekoladowe, sos z wiśni i rozmarynu, lody, pianka śmietanowa

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży

Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

Pobierz PDF

Zestaw II - 72 zł/os:

PRZYSTAWKA:

Szynka z musem chrzanowym w galaretce, zielony groszek, szparag, grzanka

ZUPA:

Zupa marchewkowa z chilli, crem fraiche

lub

Rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE:

Paillard z kurczaka z pomidorami, bazylia, mozzarella 60%

Polędwiczka wieprzowa w bekonie, sos z grzybów leśnych, tymianek 60%

DODATKI:

Ziemniaki gotowane, ryż jaśminowy, sałatki, surówki sezonowe

DESER:

Czekoladowe brownie, sos z wiśni i rozmarynu, pianka śmietanowa

lub

Gorący placek z jabłkami, crumble czekoladowe, sos z wiśni i rozmarynu, lody, pianka śmietanowa

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży

Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

Pobierz PDF

Zestaw III - 75 zł/os:

PRZYSTAWKA:

Strudel z leśnymi grzybami i wędzonym boczkiem, liście sałat, sos z wędzonego sera

ZUPA:

Francuska zupa cebulowa z grzankami maślankowymi

lub

Krem z białych warzyw, prażone migdały

DANIE GŁÓWNE:

Roladka drobiowa souse vide, szynka szwarcwaldzka, szpinak, ser 60%

Szaszłyk z polędwicy wieprzowej 60%

DODATKI:

Grilowane warzywa korzeniowe, sałatki, surówki sezonowe, frytki, ryż jaśminowy

DESER:

Carpaccio ze śliwki, sos cynamonowy, lody śmietankowe, biała czekolada

lub

Gorący placek z jabłkami, crumble czekoladowe, sos z wiśni i rozmarynu, lody, pianka śmietanowa

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży

Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

Pobierz PDF

Zestaw IV - 72 zł/os:

ZUPA:

Bulion grzybowy, gnochi ziemiaczane, tymianek

lub

Krem z pomidorów, parmezzan, oregano

DANIE GŁÓWNE:

Roladka drobiowa souse vide, szpinak, por, sos z sera emiligrana 50%

Schab duszony w ziołach, sos naturalny 50%

Filet z pstrąga, sos z kopru i ziół 50%

DODATKI:

Grilowane warzywa korzeniowe, sałatki, surówki sezonowe, frytki, ryż jaśminowy

DESER:

Ciasto marchewkowe, orzechy włoskie, mascarpone

lub

Gorące ciastko czekoladowe, sos z wiśni i rozmarynu, pianka śmietanowa

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży

Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

Pobierz PDF

Zestaw V - 85 zł/os:

PRZYSTAWKA:

Gęś confit, brownie morelowe, sos figowy

ZUPA:

Krem z pieczonych ziemniaków, domowy twaróg, rzodkiewka

DANIE GŁÓWNE:

Confit z udka kaczki 60%

Zraz wołowy w sosie naruralnym 60%

DODATKI:

Ziemniaki gotowane z koprem, kopytka, buraki gotowane w czarnej porzeczce, kapusta czerwona z winogronami, sałatki, surówki sezonowe

DESER:

Ciastko czekoladowe, sos malinowy, pianka śmietanowa, lody herbatnikowe

lub

Herbatniki, kajmak, krem budyniowy, pianka (3 Bit)

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży

Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

Pobierz PDF

Zestaw VI - 85 zł/os:01

PRZYSTAWKA:

Pate z kaczych wątróbek z koniakiem, sos z rokitnika, chleb maślankowy

ZUPA:

Krem z dyni, jabłka, creme fraiche

lub

Barszcz czerwony z krokietem

DANIE GŁÓWNE:

Pieczony łosoś marynowany w ziołach 60%

Pierś z kaczki confit 60%

DODATKI:

Kopytka, ziemniaki gotowane, sałatki, surówki sezonowe, kapusta czerwona z winogronami

DESER:

Sernik kokosowy, ciastko czekoladowe, sos z mango

lub

Herbatniki, kajmak, krem budyniowy, pianka (3 Bit)

Napoje zimne i gorące wg sprzedaży

Powyżej 10 os doliczany jest serwis 7%.

Pobierz PDF